Prof.dr.ing. Gheorghe Manolea a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii din Petroşani

La propunerea Școlii Doctorale, apreciindu-se „cu admiraţie și gratitudine”, după cum s-a exprimat în Laudatio prof.univ.dr.habil.ing. Monica Leba (Director Școală Doctorală, Universitatea din Petroșani), excepţionala activitate de cercetare şi de educaţie,  Prof.dr.ing. Gheorghe Manolea a primit Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii din Petroşani, în ceremonia solemnă din 18 iulie 2016.

Născut la 9 martie 1948, în comuna Deleni, judeţul Mehedinți, a urmat, în perioada 1965-1970, cursurile Institutului de Mine din Petroșani, Facultatea de Electromecanică minieră. În perioada 1973-1981 a urmat studiile doctorale la Institutul de Mine din Petroșani, în urma cărora a obținut titlul de doctor inginer cu teza de doctorat Contribuţii privind protecţia antiexplozivă-siguranţă intrinsecă a elementelor de  telemecanică şi  automatizări.

Prof.dr.ing. Gheorghe Manolea a obținut Medalia de bronz la Salonul Internaţional al Invenţiilor Geneva 1995 pentru Brevetul Modul pentru servicii auto în spaţiu redus, Medalia de aur la Salonul Internaţional al Invenţiilor și produselor noi Bruxelles 1999 și 2000 pentru produsele SEMASIN şi MICRON.

Profesorul craiovean este Cavaler al Ordinului Naţional pentru MERIT, Membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România ASTR, Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice a Moldovei din Chişinău, iar acum Doctor Honoris Causa al Universităţii din Petroşani.

 

Știri@UCV - 28.07.2016