"Inovare și perspective prin intermediul clusterelor de logistica urbana"

Facultatea de Mecanică va invita sa participati la Conferinta "Inovare și perspective prin intermediul clusterelor de logistica urbana" care va avea loc la Facultatea de Mecanica din Craiova, in data de 14 Aprilie 2016 in cadrul proiectului “Development Of RegiOnal clusTers for research and implementation of environmental friendly urban logistics” - DOROTHY in domeniul logisticii urbane.

Proiectul este finantat de catre Comisia Europeana, prin Programul Cadru 7 si are printre obiective realizarea unui plan de actiuni in domeniul logisticii urbane, gestionarii eficiente a transportului si depozitarii de bunuri, alimente, materii prime si materiale, precum si construirea de facilitati corespunzatoare in acest sens (facilitati de cercetare, echipamente, sisteme, software, depozite, parcari, etc).

In cadrul evenimentului vor participa experti din tara si strainatate care vor introduce teme de interes pentru dezvoltarea logisticii urbane in Craiova si regiunea Oltenia.

Regiunea Sud-Vest Oltenia in parteneriat cu regiunile Florenta-Italia, Valencia-Spania, Li-sabona-Portugalia au dezvoltat un model de plan de actiune comun, cu scopul de a transfera cele mai bune practice intre regiuni.

La nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia a fost initiat Clusterul Urban Logistic Oltenia, avand rolul de a crea parteneriate pentru proiecte europene care sa duca la implementarea Planului de acțiune comună.

Va fi prezentata documentatia privind potentialii parteneri din cele 4 orase si Clustere, Planul de Actiune Comuna JAP, Planul de Mobilitate Urbana Sustenatila, potentiale proiecte, Exemple de sisteme, echipamente, Software ce pot fi dezvoltate in favoarea logisticii urbane, etc.

Detalii:

 

 

 

Proiecte@UCV - 12.04.2016