S-a încheiat perioada de înscriere la Concursul internațional de dramaturgie Craiova Drama 2015

Conducerea Universității din Craiova are deosebita plăcere să anunțe că în data de 30 septembrie 2015 s-a încheiat perioada de înscriere la Concursul  internațional de dramaturgie Craiova Drama 2015.

În total, au fost primite 63 de propuneri de texte dramatice în limbile română, franceză și engleză de la 47 de autori din Azerbaijan, Franța, Republica Moldova și România.

Concursul are ca obiectiv central stimularea producerii de noi texte dramatice, în jurul unor teme specifice, de maxim interes contemporan. Tematica centrală a concursului este „Omul și societatea”, tematică declinată în subtemele “emigrarea”, „traficul de ființe umane”, „violența”, „conflictele religioase” sau „chipurile diversității”.

Marele Premiu al Concursului va consta în montarea textului la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova (anul 2016). De asemenea, Locul I va fi reprezentat de montarea textului cu actori, studenți ai Masterului „Arta actorului” de la Facultatea de Litere a Universității din Craiova (anul 2016), Locul 2 - montarea textului într-un spectacol de teatru radiofonic (anul 2016), iar Locul 3 - montarea textului într-un spectacol-lectură la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Anunțarea textelor câștigătoare se va face pe data de 7 decembrie 2015, urmând ca montarea textelor să aibă loc în perioada martie – mai 2016. Publicarea celor mai bune 10 texte se va realiza în luna aprilie a anului 2016, într-un volum colectiv, la Editura Universitaria din Craiova, iar lansarea volumului Craiova Drama 2015 se va face în seara premierei spectacolului montat la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova.

 

Detalii

 

Știri@UCV - 12.10.2015