Şcoala de vară "Constantin Brâncuşi"

În perioada 13 iulie - 2 august 2014, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova organizează cursurile şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”. Este cea de-a treia ediţie reluată (a 16-a în total) după o întrerupere de patru ani, prima având loc în vara anului 2013.

Deschiderea oficială a Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” a avut loc luni 13 iulie, ora 9.00, la Amfiteatrul Drăgan de la Universitatea din Craiova.

26 de tineri din Serbia (9), Bulgaria (5), Italia (3), Germania (1), Polonia (2), China (1), Croaţia (2), Slovacia (1), Cehia (1), Moldova (1) au ales să îşi petreacă o parte a vacanţei de vară în România. Aceştia beneficiază de cursuri de limbă, literatură şi civilizaţie română. Aceste cursuri se desfăşoara de luni până sâmbătă, în perioada 13 – 30 iulie, în intervalul orar 9 – 12. Cursurile sunt predate în funcţie de nivelul de limbă română al studenţilor participanţi: începător, intermediar, avansat.

În după-amiaza zilei de 18 iulie, participanţii la cursurile şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” au participat la excursia tematică Paşi de legensă în România pitorească. Începând cu 18 iulie, până pe 22 iulie, au fost cazaţi la Cozia. De aici, au fost organizate excursii în împrejurimi.

Zilnic, începând cu ora 16.00, studenţii participanţi au putut merge la Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman , cât şi la Palatul Copiilor unde au participat la ateliere de creaţie (pictură pe sticlă, olărit, dansuri).

Tot zilnic, după ora 18.00, studenţii, însoţiţi de profesorii din cadrul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate, au vizitat Centrul Vechi al oraşului Craiova, Casa de Cultură Traian Demestrescu, Parcul Romanescu, Grădina Botanică, Casa Băniei, muzeele din Craiova.

Ca element de noutate, pe 16 iulie s-a desfăşurat Conferinţa Internaţională cu tema Perspective asupra interculturalităţii, conferinţă la care au participat toate cadrele didactice de la Departamentului de Limbi Moderne Aplicate şi toţi studenţii participanţi la cursurile şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”. În seara zilei de 16 iulie a avut loc şi o cină tradiţională românească.

Pe 29 iulie, este organizată o excursie la Bucureşti care cuprinde vizita la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, cât şi prezentarea principalelor edificii ale capitalei României.

Pe 31 iulie, studenţii vor primi diplomele de participare şi de absolvire a cursurilor şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”.

Pe 1 august va fi o zi cu program liber pe care o vor petrece împreună cu câţiva studenţi de la Universitatea din Craiova, iar pe 2 august participanţii vor pleca.

 

Evenimente@UCV - 29.07.2015