Conferința de închidere a implementării proiectului a proiectului „Stagii de practică pentru cariera ta în dr

 

Partenerii proiectului „Stagii de practică pentru cariera ta în drept” anunță închiderea implementării proiectului în cadrul conferinței de presă ce va avea loc în data de 9 iulie 2015, începând cu ora 12:00 în cadrul sălii Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea din Craiova. Proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a fost dedicat studenților și masteranzilor la drept și administrație publică din regiunea Sud-Vest și a avut ca obiectiv facilitarea tranziției acestora de la scoală la piața muncii.

 

În cadrul evenimentului vor fi prezenți partenerii implicați în derularea proiectului, studenți și masteranzi care vor împărtăși din experiența obținută în cadrul programului de consiliere și practică, precum și angajatori de la nivelul regiunii Sud-Vest. Totodată, conferința de închidere va contribui la diseminarea rezultatelor obținute pe durata implementării proiectului: 511 de studenți participanți la un sesiunile personalizate de consiliere și orientare în carieră, 263 de participanți la programul de practică, 39 de parteneriate cu organizații cu activitate în domeniu în vederea derulării stagiilor de practică, 1 platformă online ce va permite comunicarea directă cu tutorii și consilierii în carieră. În același timp, evenimentul va reprezenta un prilej pentru a identifica împreună cu participanții soluții pentru facilitarea accesului absolvenților de studii juridice și administrative la obținerea unui loc de muncă și dobândirea experienței practice necesare la locul de muncă încă din timpul studiilor.

 

Proiectul „Stagii de practică pentru cariera ta în drept” a avut drept principal obiectiv creșterea ratei de ocupare și îmbunătățirea accesului studenților și masteranzilor pe piața muncii, precum și facilitarea procesului de planificare a carierei și de identificare a unui loc de muncă.

 

Printre beneficiile obținute de tinerii incluși în program, se numără: echivalarea programului de pregătire practică obligatoriu pe durata anilor de studiu; accesul la o platformă online cu informații de actualitate din domeniul juridic și cu resurse privind evoluția pieței muncii din România; oportunitatea interacțiunii cu profesioniști în domeniu.

 

Participarea la conferință este GRATUITĂ!

 

Informații suplimentare cu privire la activitățile proiectului se pot obține de la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro sau accesând site-ul proiectului – www.craiova-practica-inr.ro

 

Despre inițiatorii proiectului

 

Institutul Notarial Român desfășoară activități de formare profesională a următoarelor categorii de beneficiari: notari publici, notari stagiari, personal de specialitate din cadrul birourilor notariale, precum și alte categorii de specialiști în domeniu. De la înfiinţare, INR a desfășurat cursuri de formare pentru 5000 de profesioniști la nivel național din profesiile enumerate mai sus și a colaborat cu facultăţile de drept din mai multe orașe din țară.

                       

Înființată în 1947, Universitatea din Craiova reprezintă o instituție de învățământ superior de stat, cu o bogată experiență în oferirea programelor educaționale și de cercetare științifică, aceste programe fiind recunoscute la nivel național, dar și internațional. Universitatea din Craiova este parte integrantă a comunităţii academice europene și internaționale, împărtăşind valorile culturale, morale, ştiinţifice şi educaţionale ale acesteia.

 

Loop Operations este o companie de consultanţă integrată pentru proiecte sustenabile, oferind o gamă completă de servicii, de la identificarea nevoilor, la dezvoltarea, managementul şi promovarea unui proiect. Cele patru componente Loop Operations – Finance, Management, Skills şi Communication -  se completează reciproc, transformând eforturile de dezvoltare ale unui proiect într-un proces fluid şi natural.

 

Economic Confort este o societate comercială ce are ca obiect de activitate oferirea de servicii de contabilitate, audit financiar şi consultanţă în domeniul fiscal. De asemenea, societatea Economic Confort este constant preocupată de creşterea calităţii la nivelul profesiilor din domeniu, prin iniţierea tinerilor absolvenţi de studii superioare sau studenţilor în tainele meseriei.

 

Detalii

 

 

Evenimente@UCV - 08.07.2015